HOTELSKA REŠITEV V OBLAKU

 

enostaven sistem za učinkovito vodenje malih nastanitvenih obratov

 

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako začeti?

Kakšne so pogodbene obveznosti?


Vsi Hotelinco paketi so vezani na najmanj 12-mesečno obdobje z avtomatičnim podaljšanjem, v kolikor se naročnina ne odpove. Z naročilom, registracijo in uporabo Hotelinco računa sprejemate Splošne pogoje poslovanja.
Kako začeti z uporabo?


Ker Hotelinco v celoti bazira na internetni tehnologiji in je uporabnikom na voljo kot storitev, za zagon sistema ni potrebna inštalacija programske ali strojne opreme. Vse, kar potrebujete, je osebni računalnik in povezava do interneta. Za delovanje in uporabo aplikacije Hotelinco se je treba najprej registrirati ter definirati in vnesti specifične osnovne podatke o hotelu, namestitvi in ponudbi. Pri tem vam najprej pomaga eden od naših strokovnjakov (telefonsko ali prek skype), nato pa lahko nadaljujete sami (na spletu so na volju tudi preprosta navodila za uporabo). Vse skupaj običajno traja 1-3 dni.

Lastnosti

Ali se Hotelinco povezuje s channel manager sistemi?


Hotelinco trenutno komunicira s Cultuzz, MappingMaster in SiteMinder channel managerjem. Hotelinco se sicer lahko poveže s katerimkoli channel managerjem, ki je odprt za povezave s PMS sistemi in uporablja namensko razvito komunikacijsko povezavo (dvosmerna povezava).
Ali lahko uvozim podatke o gostih iz starega sistema v Hotelinco?


Seveda. Vsi, ki ste do zdaj uporabljali lokalni hotelski program, lahko preprosto preklopite na Hotelinco. Podatkov iz starega sistema vam ni treba ročno vstavljati, ampak so lahko avtomatično prenešeni in takoj vidni v Hotelinco! Glede na hotelski program, ki ga trenutno uporabljate, je odvisen tudi strošek prenosa podatkov. Prosimo, da nas za oceno stroška kontaktirate! Če uporabljate hotelski program, ki se ga ne vzdržuje več in je tako dosegel konec svojega življenjskega cikla, imate razlog več za Hotelinco!
V katerih jezikih je Hotelinco na voljo?


Hotelinco je na voljo v 5-ih jezikih (slovenščina, angleščina, nemščina, italijanščina, hrvaščina). Vsak uporabnik lahko menja jezik, v katerem bo uporabljal Hotelinco.
Ali so moji podatki varni?


Povezava med uporabnikom in programom Hotelinco poteka po varni povezavi SSL. SSL je protokol, ki omogoča varno komunikacijo na spletu. Hotelinco vse vaše podatke dnevno shranjuje na varnem strežniku. Uporabljamo iStor tehnologijo, s katero so vaši podatki dodatno enkriptirani in arhivirani na varni lokaciji.
Ali je možen izvoz podatkov iz programa Hotelinco v računovodske programe? Za katere računovodske programe so podprti izvozi?


Seveda. Pri višjih paketih Standard in Premium je povezava z zunanjimi sistemi mogoča - Hotelinco tako podpira izvoz za številne računovodske programe, npr. Minimax, SAOP, Vasco, Perftech, Probit, Datev idr. Priprava programskega vmesnika, ki zahteva parameterizacijo in individualno prilagoditev po vaši specifikaciji oz. vašega računovodstva, je dodatna storitev in se izvede po naročilu.
Ali ima Hotelinco elektronsko knjigo gostov?


Seveda, Hotelinco omogoča elektronsko vodenje knjige gostov ter v skladu z zakonskimi zahtevami omogoča sporočanje podatkov na AJPES prek programskega vmesnika.

Cene

Ali je na voljo brezplačna različica Hotelinco?


Žal brezplačnega naročniškega paketa ni na voljo, vam pa pred nakupom ponujamo brezplačen dostop do Hotelinco demo različice, kjer lahko nekaj dni preizkušate Hotelinco sistem z demo podatki. Hotelinco je sicer na voljo za ugodno ceno, ki vključuje neomejen dostop in uporabo sistema, vzdrževanje in skrb za brezhibno delovanje, redno arhiviranje in hrambo podatkov, I-Stor varnostne kopije podatkov, varno SSL povezavo in redne posodobitve ter nadgradnje programa. Razvijanje in vzdrževanje programa, kot je Hotelinco, namreč ni niti enostavno niti zastonj. Računalniki, strežniki, varnost in povezave z drugimi sistemi, kakor tudi strokovno usposobljeno osebje (know-how), preprosto stanejo. Če se odločate za uporabo brezplačnih programov, se prepričajte o virih financiranja varnosti, vzdrževanja in nadaljnega razvoja programa in nenazadnje tudi nudenja uporabniške podpore!
Ali je treba za postavitev sistema in pomoč pri uporabi dodatno plačati?


Ne, standardna postavitev sistema in osnovno uvajanje, ki vam omogoča samostojno delo s programom, je že vključeno v enkratni znesek priključnine glede na izbrani paket. Hotelinco je tudi intuitivno zasnovan, tako da omogoča uporabniku samoučenje, na voljo pa so tudi navodila za uporabo. Morebitne posebne zahteve pri postavitvi sistema (kustomizacija), pomoč pri vnašanju podatkov ali na željo izvedena, individualna dodatna izobraževanja ali svetovanja se izvedejo in obračunajo po naročilu.

Prednosti

Imamo majhen družinski penzion. Čemu potrebujemo Hotelinco sistem ( do zdaj smo vse vodili z uporabo excel tabele)?


Kot lastnik oz. upravitelj majhnega hotela imate že tako več kot dovolj opravil. Naš Hotelinco sistem vam tako pomaga prihraniti čas, saj vam račune pripravi avtomatično, prav tako vam poenostavlja vodenje rezervacij oz. optimizira prodajo vaših nastanitvenih kapacitet, vendar to niti ni vse: Hotelinco sistem vam hrani informacije o vaših gostih kakor tudi o vašem hotelu: izračuna vam stopnjo zasedenosti v določenem obdobju, vodi statistiko potrošnje povratnega gosta in kaže, kateri rezervacijski kanali so najbolj profitabilni za vas. Prav tako vam olajša postopek zbiranja in oddajanja podatkov preko eTurizem aplikacije, saj lahko podatke pošiljate direktno iz Hotelinco hotelskega sistema.